Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Curry z sosem jogurtowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 70 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cubule czerwone 2 sztuk
Cukinie 3 sztuk
cubule biała 2 sztuk
papryke chili 2 sztuk
ogórek 1 sztuk
curry 150 gramów
czosnek 4 ząbki
mięte(listki) 4 sztuk
jogurt naturalny 250 mililitrów
torebki ryżu 3 sztuk
piersi z kurczaka 4 sztuk
kiełki 125 gramów
kukurydzę z puszki 150 gramów
przyprawa do kurczaka według uznania
vegeta według uznania
olej według uznania
woda 1 szklanek
papryka zielona 1 sztuk
papryka pomarańczowa 1 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk

Wykonanie:

Na sam początek, najlepiej ugotować torebki ryżu, gdy się ugotują odcedzić je i położyć na talerzu lub innym naczyniu. Obie cebule (czerwone i białe) przekroić na pól, a później pokroić w plastry, ale nie za grube. Później wziąć papryki i kroić je na pól grubsze plastry. Gdy to zrobimy obrać cukinie i pokroić je na grubszą kostkę. Gdy zatem pokroimy już wszystkie warzywa należy na rozgrzaną patelnie z olejem wsypać cebule, gdy cebule nabiorą koloru, wsypać paprykę, po jakiejś chwili gdy papryka zmięknie należy wsypać cukinie. Następnie po 5-7 minutach dodać kukurydze z puszki i kiełki. Gdy warzywa się podsmaża należy dodać ryż do warzyw i dokładnie go pomieszać z warzywami, gdy to zrobicie należy dodać 1/2 szklanki wody i pomieszać warzywa z ryże aby warzywa pod dusiły się, potem dodać curry, ciągle mieszając.Paprykę chili pokroić w kostkę i dodać do warzyw z ryżem.
Następnie bierzemy piersi z kurczaka i przyprawiamy je Vegeta i przyprawą do kurczaka, następnie piersi kroimy w kostkę. Gdy to zrobimy na drugą rozgrzaną patelnie z olejem smażymy kurczaka około 10-13 minut żeby mięso nabrało koloru.
Teraz zabieramy się za sos, wiec należy 1/4 ogórka obrać ze skórki i przekroić go na pół, następnie pestki z ogórka wyjąc za pomocą małej łyżeczki. Następnie ogórka pokroić w bardzo cienką kostkę. Ząbki czosnku pokroić w kosteczkę, również cienką Ogórka i czosnek należy dodać do jogurty , a następnie dodać listki mięty według uznania i składniki wymieszać z jogurtem.

Smacznego!

Uwagi:

Pamiętajcie że jak smażycie warzywa to trzeba je przewracać.

Autor: Matthew

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER