Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Pasztet wiejski

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 90 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mięso wołowe 400 gramów
mięso wieprzowe 400 gramów
cebula 1 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
kajzerka 1 sztuk
jajka 2 sztuk
mąka 0,5 szklanek
wątróbki cielęce 200 gramów
natka piertruszki 1 pęczek
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Pokrojone na kawałki mięso zmielić. Oczyszczoną cebule posiekać i zeszklić na łyżce masła. Kajzerkę namoczyć w pół szklance letniej wody i odcisnąć. Do mięsa dodać, cebulkę, bułkę, jajka i dobrze wymieszać, doprawiając solą oraz pieprzem. Wątróbkę pokroić na kawałki. Obtoczyć w mące i listkach natki, usmażyć na pozostałym maśle.
Formę wyłożyć papierem do pieczenia, włożyć połowę mięsa, ułożyć kawałki wątróbki i przykryć resztą masy mięsnej, docisnąć. Piec ok. 60 minut w 200 stopniach. Ostrożnie wyjąc z formy, wystudzić.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER