Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Kotlety mielone z orzechami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
wieprzowina mielona 500 gramów
cebula 1 sztuk
bułka tarta 1 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
orzechy włoskie 1 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek deserowych
olej według uznania
tymianek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną cebule drobno posiekać, dodać do mięsa razem z jajkiem, posiekanymi orzechami, bułka tarta, sokiem z cytryny, 2 łyżkami oleju. Wszystko dobrze wyrobić, doprawiając sola oraz pieprzem. Odstawić na 60 minut, przykryte, do lodówki. Dłońmi uformować niewielkie kotlety, lekko spłaszczyć i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Podawać z ziemniakami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER