Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Czerwony poncz z owocami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pomarańcze 4 sztuk
ananas konserwowy 3 plastry
sok z pomarańczy 2 sztuk
wino czerwone wytrawne 1 sztuk
rum 100 mililitrów
cukier 100 gramów

Wykonanie:

Wyszorowane pomarańcze obrać tak, by ze skórek powstały spiralki. Z miąższu usunąć wszystkie białe błony i pokroić w cienkie plasterki. Osączone plastry ananasa pokroic na kawałki i razem z plastrami pomarańczy, połową szklanki soku z ananasa, sokiem z 2 pomarańczy, cukrem, winem i rumem podgrzewać, mieszając.
Poncz z owocami przelać do szklanego dzbanka. Udekorować spiralkami skórek pomarańczy. Gorący nalewać do szklanek.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER