Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Grzanki

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
chleg razowy według uznania
chleb staropolski według uznania
pieczywo białe według uznania
ciabatta według uznania
dodatki według uznania

Wykonanie:

- Ciemny razowy chleb zapiekany z rokpolem lub innym serem tego typu i orzechami włoskimi.
- Chleb staropolski zapiekany z sadzonym jajkiem przepiórczym, polanym kilkoma kroplami sosu tabasco.
- Grzanka z chleba staropolskiego z garścią smażonych na maśle borowików.
- Grzanka z białego pieczywa z pesto.
- Grzanka z bialego pieczywa z kozim serem pleśniowym, posypana paroma orzeszkami piniowymi.
-Grzanka z białego pieczywa z chrupiącym boczkiem i papryka.
- Grzanka z pieczarkami smażonymi z czosnkiem i pietruszką, posypana wiórkami ementalera.
- Grzanka z białego pieczywa z roztopionym camembertem i łyżeczką smażonej żurawiny.
- Grzanka z ciabatty z serem owczym i pokrojonym na talarki zielonym chili.
- Grzanka z białego pieczywa z szynka konserwową i kawałkiem ananasa, posypane serem gruyere.

Grzanki są mile widziane na każdym przyjęciu, zarówno jako dodatek do zup, jak i gorąca przekąska.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER