Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Stek wołowy z sosem śmietanowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
steki wołowe 4 sztuk
oliwa według uznania
masło 2 łyżek stołowych
śmietana 200 gramów
brandy 1 łyżek stołowych
sól według uznania

Wykonanie:

Uformowane dłońmi jednakowej grubości plastry mięsa i krótko obsmażyć na rozgrzanej oliwie, przewrócić na drugą stronę i czekać, aż na powierzchni pojawi się krew.
Wołowiny nie soli się przed smażeniem, tylko po smażeniu.
Sos śmietanowy: zlać sos ze smażenia, na patelnie dać masło oraz brandy, podgrzewać, żeby odparował alkohol, dodać gęstą śmietanę i sól do smaku. Sos lekko odparować, żeby był gęstszy.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER