Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Bułeczki z masłem czosnkowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka na pizzę 200 gramów
oliwa z oliwek 0,25 szklanek
oregano według uznania
drożdże 25 gramów
woda według uznania
sól według uznania
masło 100 gramów
czosnek 4 ząbki
sól według uznania

Wykonanie:

Do mąki pokruszyć drożdże, dodać sół oraz oregano. Wlać tyle wody, aby dało się zagnieść dość miękkie ciasto, dodać oliwę. Chwilę wyrabiać ciasto, przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia.
Masło czosnkowe: oczyszczony, rozdrobniony czosnek dodać do rozgniecionego widelcem masła(można też dodać posiekana natkę pietruszki), posolić do smaku, uformować kulkę, udekorować natka lub ząbkiem czosnku, włożyć do lodówki.
Z ciasta formować kulki średnicy ok. 3,5 cm, układać na blasze, wyścielonej papierem do pieczenia. Każdą kulkę posmarować oliwa. Piec, aż bułeczki się lekko zrumienią. Podawać gorące z masłem czosnkowym.

Uwagi:

Można dać samą mąkę na pizzę lub mąkę na pizzę pół na pół z razową.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER