Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Zupa grochowa ze smardzami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
smardz 100 gramów
groch 200 gramów
woda 6 szklanek
masło 40 gramów
mąka 3 łyżek stołowych
ząbek czosnku 1 sztuk
majeranek według uznania
sól według uznania
kminek według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Grzyby pokroić na małe kawałki i ugotować w osolonej wodzie z kminkiem. Namoczony wcześniej groch ugotować osobno i przetrzeć. Z mąki i masła zrobić białą zasmażkę, rozprowadzić zimnym wywarem z grzybów i połączyć z przetartym grochem. Wlać do wywaru z grzybów i gotować jeszcze przez kilka minut. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem i roztartym ząbkiem czosnku.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER