Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Zawijance wieprzowe z serem plesniowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 10 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kotlety wieprzowe 2 gramów
ser pleśniowy 20 gramów
olej 15 gramów
sól 1 gramów
chili 1 gramów
przyprawa czosnkowa 2 gramów

Wykonanie:

Kotlety rozklepać jak na schabowe
posolić wg uznania, odrobinę chili ja dodaje również oregano, majeranek, po czym warstwę sera pleśniowego zawinąć jak roladę i spiąć wykałaczką żeby się podczas smażenia nie rozleciały. Roladę posypać czerwona ostra papryka i smażyć. Są gotowe jeżeli ser "puści sok" i wyjdzie trochę z roladki a mięso po dzióbnięciu ostrym nożem miękkie. Do tego kopytka (ja daje do smażenia więcej oleju w ten sposób mam pyszny lekki sos o serowym smaku)pycha!!

Uwagi:

Bardzo łatwy i szybki przepis na bardzo smaczne danie na codzień.

Autor: mango172

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER