Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Kokosowe makaroniki

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 35
czas(z pieczeniem/smażeniem): 70 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cukier 250 gramów
wiórki kokosowe 250 gramów
białka 4 sztuk
andruty 35 sztuk
czekolada gorzka 50 gramów

Wykonanie:

Białka, cukier oraz 150g wiórek kokosowych wymieszać i podgrzewać, aż cukier się rozpuści. Zdjąć z ognia, dodać 100g wiórek kokosowych i wymieszać. Blachę wyścielić papierem do piecz4enia i ułożyć na nim andruty. Na wierzch przy pomocy 2 łyżeczek nałożyć masę kokosową. Piec ciastka 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż do uzyskania złotobrązowego koloru.
Połamaną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i napełnić nią woreczek. Odciąć jeden róg i polewa ozdobić ciasteczka. Pozostawić do zastygnięcia.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER