Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Strudel orzechowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 20
czas(z pieczeniem/smażeniem): 100 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajka 2 sztuk
cukier puder 100 gramów
sól 1 szczypta
mąka 500 gramów
cukier 200 gramów
masło 275 gramów
twarożek 250 gramów
orzechy włoskie 150 gramów
orzechy laskowe 150 gramów
pistacje 50 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
cukier waniliowy 1 sztuk
pistacje mielone według uznania

Wykonanie:

Utrzeć jajka z cukrem, cukrem waniliowym oraz sola, dodać 150g miękkiego masła oraz twaróg. Dosypać wymieszane orzechy. Dodać przesiana mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i zagnieść ciasto. Przełożyć do wąskiej, podłużnej blaszki, wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach.
Rozpuścić 125g masła i posmarować nim jeszcze gorący strudel. Grubo posypać cukrem pudrem, wystudzić. Gotowy strudel ozdobić mielonymi pistacjami. Można też podawać z bitą śmietaną.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER