Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Oliwa z chili

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 5 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
papryczki chili suszone 20 gramów
listki bazylii 15 sztuk
oliwa z oliwek 500 mililitrów
sól morska 1 szczypta

Wykonanie:

Wszystkie składniki wymieszać i przelać do butelki. Odstawić do na ciągnięcia w ciemne miejsce o temperaturze pokojowej.
Po na ciągnięciu (ok. 14 dni), wyjąć strączki papryki i listki bazylii, a oliwę przelać do dekoracyjnej butelki ze szczelnym korkiem. Tak przygotowana oliwa ma rok trwałości. Używać do przygotowywania sałatek.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER