Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Cykoria w boczku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cykoria 4 sztuk
boczek wędzony 4 plastry
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
ser gorgonzola 100 gramów
śmietana 200 mililitrów
sól 1 łyżek deserowych

Wykonanie:

Oczyścić cykorię i wyciąć twarde rdzenie. Zagotować wodę z sokiem z cytryny i solą, z blanszować cykorię i osuszyć. Owinąć cienkim8i plasterkami boczku. Rozkruszony ser wymieszać ze śmietaną. Cykorię ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i zalać śmietaną. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać jako przystawkę.

Uwagi:

Cykorię można też przekroić na pół, wydrążyć i nadziać mięsem kurczaka z limonką, i podawać jako danie główne.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER