Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Brokuł na parze z migdałami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
brokuł 1 sztuk
płatki migdałowe 50 gramów
masło 2 łyżek stołowych
czosnek 4 ząbki
sól według uznania

Wykonanie:

Umyty brokuł podzielić na różyczki, a skrojone łodygi naciąć na krzyż. Ułożyć w naczyniu do gotowania na parze łodygami do dołu. Gotować krótko, żeby lekko zmiękł i nie stracił koloru. Oczyszczony czosnek posiekać i podsmażyć na maśle, a migdały zrumienić na suchej patelni. Gotowy brokuł przełożyć na półmisek, oprószyć solą, polać masłem z czosnkiem i posypać migdałami. Podawać do cielęciny i drobiu.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER