Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Kompot z suszu

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 20
czas(z pieczeniem/smażeniem): 70 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
morele suszone 200 gramów
śliwki suszone 300 gramów
gruszki wędzone 2 sztuk
jabłka suszone 100 gramów
cytryna 1 sztuk
pomarańcze 0,5 sztuk
cukier 200 gramów
laska cynamonu 1 sztuk
goździki 5 sztuk
porto 100 mililitrów

Wykonanie:

Umyte owoce namoczyć w ciepłej wodzie. Zagotować 3 litry wody z cukrem oraz przyprawami korzennymi. Dodać owoce, sok z cytryny, połowę pomarańczy oraz wrzucić do kompotu jedna połówkę wyciśniętej cytryny. Gotować na małym ogniu ok. 60 minut. Wyjąć cytrynę i pomarańcze. Wlać wino. Kompot podawać na zimno lub na ciepło.

Uwagi:

Porto można zastąpić marsali.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER