Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

"Cappuccino" z grzybkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
grzyby 800 gramów
oliwa z oliwek 3 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
szalotka 1 sztuk
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
kromki białego chleba tostowego 4 sztuk
śmietana 200 gramów
jajka 4 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Na patelni rozgrzać oliwę z masłem i usmażyć na niej oczyszczone grzyby. Dodać posiekana szalotkę i posiekany czosnek. Chwile razem dusić. Mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Na koniec wymieszać z posiekana natka pietruszki. Grzyby wyłożyć do 4 filiżanek na kawę. Jedną filiżanką wykroić z chleba tostowego kółka i położyć je na grzybach. Śmietanę posolić i po pieprzyć oraz polać nią równo chleb w filiżankach. Na koniec na każdą filiżankę wybić jajko w taki sposób, żeby nie uszkodzić żółtka. Filiżanki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać 8 minut.

Uwagi:

Grzybu: kurki, pieczarki.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: kucharka1961

Data: 2010-08-30

jezu jakie obrzydliwe, az moj syn sie pozygal

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER