Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Ziemniaki nadziewane oliwkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniaki 24 sztuk
parmezan 100 gramów
pasta z oliwek 3 łyżek stołowych
pesto zielone 3 łyżek stołowych
pesto czerwone 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach w lekko osolonej wodzie (ok. 15 minut). Powinny być miękkie.
Po 20g startego sera wymieszać oddzielnie z 3 miseczkach z pastą, pesto czerwonym i pesto zielonym. Każdą masę doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Ziemniaki opłukać. odkroić "wieczko" z każdego ziemniaka i wydrążyć z nich środek. Miąższ rozgnieść widelcem i dodać do każdej z past. Farszem wypełnić ziemniaki i ułożyć je na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Zapiekać 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Przełożyć na półmisek i posypać reszta parmezanu. Podawać z sosem tatarskim.

Uwagi:

Zamiast tapenade można użyć odsączonych z zalewy i rozgniecionych oliwek z dodatkiem oliwy (2-3 łyżki).
Pasta z oliwek-tapenade.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER