Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Cykoria z serem i kremem orzechowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cykoria 1 sztuk
szczypiorek 0,5 pęczek
ser roquefort 100 gramów
śmietana 100 gramów
orzechy włoskie 2 łyżek stołowych
sherry 4 łyżek stołowych
natka pietruszki 0,5 pęczek
porzeczki 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną cykorie podzielić na listki, a szczypiorek posiekać. Ser pokruszyć i wymieszać z gęstą śmietaną, dodać szczypiorek, posiekane orzechy, sherry i dobrze wymieszać. doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Masą serową napełnić liście cykorii, ułożyć je na półmisku i udekorować listkami natki oraz porzeczkami ze słoika.

Uwagi:

Porzeczki można zastąpić żurawiną.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER