Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Zupa marchwiowa z mango

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
marchewka 750 gramów
imbir (4cm) 1 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
papryczka chili 0,5 sztuk
bulion warzywny 1 litrów
mango 1 sztuk
mleko 0,5 litrów
wiórki kokosowe 100 gramów
cukier 4 łyżek stołowych
masło roslinne 200 gramów
mąka 2 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 2 łyżek stołowych
sok z limonki według uznania
szczypiorek 1 pęczek
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone marchewki pokroić na kawałki, a imbir zetrzeć na tarce. Oczyszczona cebule pokroić w kostkę i udusić razem z marchewką na rozgrzanym oleju, dodać imbir i pokrojona w krążki papryczkę. Całość zalać bulionem (może być z kostki). Gotować na małym ogniu 15 minut.
Krem kokosowy: zagotować mleko z wiórkami, cukrem i masłem. Mąki rozprowadzić w łyżce mleka lub wody i zalać wiórki. Mieszając, chwile potrzymać na ogniu, odsta3wic i ostudzić. Jeśli utworzą się grudki - zmiksować.
Obrane mango pokroić w kostkę. Do gotującej się zupy dodać krem kokosowy i mango. Zmiksować i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z limonki.
Zupę udekorować posiekanym szczypiorkiem i plasterkami marchewki.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER