Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Roszponka z mandarynkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
roszponka 400 gramów
mandarynki 4 sztuk
Winogrona 160 gramów
orzeszki pinii 1 łyżek stołowych
pestki dyni 1 łyżek stołowych
słonecznik 1 łyżek stołowych
ocet winny 6 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek stołowych
olej z dyni 6 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Obrane mandarynki oczyścić z włókien i podzielić na cząstki. Winogrona i roszponkę umyć i osuszyć. Większe winogrona pokroić na połówki. Na talerzach ułożyć roszponkę, mandarynki, winogrona i posypać nasionami.
Dressing: wymieszać ocet z cukrem, olejem oraz szczyptą soli i pieprzu.
Polać sałatkę i od razu podawać.

Uwagi:

Winogrona bez pestek.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER