Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Tatar z łososia z grzankami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet łososia 900 gramów
szalotki 3 sztuk
sok z cytryny 2 sztuk
oliwa z oliwek 2 łyżek stołowych
natka pietruszki 2 pęczek
imbir 1 sztuk
kapary 3 łyżek stołowych
sos tabasco według uznania
bagietka 800 gramów

Wykonanie:

Umytą, osuszoną rybę bardzo drobno pokroić w kostkę. Oczyszczone szalotki tęż pokroić w drobniutką kosteczkę i wymieszać z sokiem z cytryny, oliwą, kaparami, pokrojoną w paski natką oraz startym imbirem (2 cm) i połączyć z pokrojonym łososiem. Mieszając, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sosem tabasco.
Pokrojona bagietkę posmarować masłem ziołowym. Kromeczki ułożyć na patelni i zrumienić. Na grzanki nakładać łososiowego tatara i od razu podawać.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER