Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Barszcz wigilijny z grzybami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 7
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
barszcz czerwony ekspresowy 2 sztuk
grzyby suszone 100 gramów
buraki czerwone 3 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 4 ząbki
ocet winny 1 łyżek stołowych
majeranek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Umyte, namoczone grzyby ugotować. Oczyszczone buraki pokroić w słupki i zalać 1,5 l wody, dodać oczyszczona cebulę oraz czosnek i delikatnie posolić. Gotować 10 minut, dodać ocet i odstawić na 15 minut. Przecedzić przez sito. Do gorącego wywaru wsypać barszcz czerwony w proszku, wymieszać i dodać wywar z grzybów i grzyby pokrojone w paseczki. Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Podawać z uszkami ozdobione kleksem śmietany.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER