Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Barszcz ukraiński

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
fasola biała 1 szklanek
buraki 3 sztuk
seler 1 sztuk
marchew 2 sztuk
pietruszka 1 sztuk
natka pietruszki 1 sztuk
liście laurowe 2 sztuk
ziele angielskie 4 sztuk
śmietana 4 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych

Wykonanie:

Fasolę ugotować w 2 litrach wody z dodatkiem masła. Warzywa pokroić w kostkę, natkę drobno posiekać. Do gotującej się fasoli dodać warzywa, połowę posiekanej natki, liście laurowe i ziele angielskie. Kiedy warzywa zmiękną dodać pozostałą część natki i śmietanę. Dodać sól i zamieszać.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: skorpion

Data: 2009-11-18

super przepisik

Autor: marzeniew

Data: 2009-04-29

zdrowe

Autor: Iza

Data: 2008-11-02

Istotny błąd...poprawiony dziękujemy!

Autor: gracep

Data: 2008-11-02

Do barszczu ukrainskiego...3 sztuki budyniu czekoladowego???? a gdzie - buraki,pomidory,kapusta!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER