Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Miniaturowe muffinki

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 50
czas(z pieczeniem/smażeniem): 70 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
czekolada mleczna 50 gramów
czekolada gorzka 100 gramów
orzechy włoskie 100 gramów
jajka 2 sztuk
cukier 225 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
masło 100 gramów
migdały mielone 75 gramów
mąka 150 gramów
sól 1 szczypta
czekolada biała 75 gramów

Wykonanie:

Mieszając, roztopić masło razem z połamaną czekoladą. Orzechy grubo posiekać. Mikserem utrzeć jajka, cukier, cukier waniliowy, migdały, sól, mąkę i czekoladę z masłem na gładką masę. Wymieszać z orzechami. Ciasto nakładać do kolorowych, papierowych foremek do 2/3 objętości, ułożonych na 2 blachach. Piej kolejno w 180 stopniach ok. 18 minut, ostudzić.
Połamaną białą czekoladę stopić w kąpieli wodnej. Polewę nałożyć do woreczka i obciąć róg i udekorować babeczki. Pozostawić do zastygnięcia.

Uwagi:

Masło można zastąpić margaryną.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER