Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Choineczki piniowe

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 34
czas(z pieczeniem/smażeniem): 100 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
orzechy włoskie 50 gramów
mąka 225 gramów
jajka 1 sztuk
sól 1 szczypta
cukier 100 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
kakao 25 gramów
Cynamon 1 łyżek deserowych
masło 125 gramów
orzeszki pinii 60 gramów
cukier puder 2 łyżek stołowych

Wykonanie:

Z przesianej mąki, cukrów, kakao, soli, cynamonu, jajka, masła oraz zmielonych orzechów włoskich zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkować na cienki placek i foremkami w kształcie choinek wycinać ciastka. Układać na 2 blachach wyścielonych papierem do pieczenia. Na ciasteczkach rozłożyć orzeszki piniowe i lekko docisnąć. Piec ok. 12 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, ostudzić. Przed podaniem posypać na wierzchu cukrem pudrem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER