Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Barszczyk z uszkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 90 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 1
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
buraki 500 gramów
włoszczyzna 1 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
liść laurowy 1 sztuk
pieprz 4 ziarna
koncentrat buraczany 2 łyżek stołowych
mąka 1 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania
grzyby suszone ugotowane 30 gramów
cebula 1 sztuk
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
orzechy włoskie 1 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
olej 1 łyżek stołowych

Wykonanie:

Barszcz: z oczyszczonych warzyw i przypraw ugotować wywar, dodać starte buraki i posiekany czosnek. Gotować 30 minut. Przecedzić i doprawić koncentratem buraczanym oraz solą i pieprzem.
Z mąki, szczypty soli oraz wody zagnieść ciasto pierogowe.
Farsz: posiekaną 1 cebulę zeszklić na oleju, dodać ugotowane posiekane grzyby, wbić jajo, wymieszać z posiekanymi orzechami i natką, przyprawić solą oraz pieprzem.
Ciasto rozwałkować, wyciąć kwadraciki i na każdym ułożyć nadzienie. Sklejając, formować uszka i gotować w osolonej wodzie, aż wypłyną. Wyjmować łyżka cedzakową. Po kilka uszek włożyć do bulionówek i zalać barszczykiem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER