Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Królik nadziewany

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 80 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
comry krolicze bez kości 2 sztuk
szpinak 50 gramów
wątróbki drobiowe 100 gramów
pierś kurczaka 150 gramów
śmietana 50 gramów
winiak 1 łyżek stołowych
oliwa truflowa 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznania
kurki sterylizowane 500 gramów
szalotki 3 sztuk
czosnek 1 ząbki
smalec 2 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
śmietana 200 gramów
bulion 100 mililitrów
mąka ziemniaczana 1 łyżek deserowych
natka pietruszki według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone liście szpinaku zanurzyć we wrzątku i od razu odcedzić. Wątróbkę pokroić w słupki i owinąć paskami szpinaku. Mięso drobiowe zmiksować na gładko z 50g śmietany i winiakiem, doprawić solą, pieprzem oraz oliwą. Farsz rozsmarować na combrach, na tym ułożyć wątróbkę i zwinąć rolady. Zawinąć w natłuszczona folię aluminiową. Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Sos: oczyszczony czosnek i szalotki posiekać i podsmażyć na roztopionym maśle razem z osączonymi kurkami. Zalać śmietana i bulionem. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem, zagotować. Zagęścić mąką ziemniaczaną.
Mięso podawać z sosem i gotowaną marchewką.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER