Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Czekoladowe komety

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 50
czas(z pieczeniem/smażeniem): 100 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 250 gramów
masło 200 gramów
cukier puder 250 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
żółtka 4 sztuk
śmietana 1 łyżek stołowych
kakao 3 łyżek stołowych

Wykonanie:

Z przesianej mąki, masła, cukrów, żółtek, śmietany i kakao zagnieść gładkie kruche ciasto. Jeżeli będzie zbyt rzadkie, dodać trochę mąki, a jeśli za twarde, to trochę śmietany. Z ciasta uformować kule i włożyć na 20 minut do lodówki. Rozwałkować na grubość pół centymetra, wycinać foremkami i układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. W każdym ciasteczku zrobić słomką dziurkę. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Wystudzone ciasteczka udekorować lukrem i posypką do ciast oraz wciągnąć nitkę.

Uwagi:

Dziurki można wyciąć tylko w niektórych ciastkach.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER