Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Zawijaniec orzechowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 16
czas(z pieczeniem/smażeniem): 100 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 500 gramów
margaryna 1 sztuk
proszek do pieczenia 5 łyżek deserowych
cukier 130 gramów
jajka 1 sztuk
serek homogenizowany 250 gramów
orzechy laskowe 250 gramów
cukier 100 gramów
jajka 1 sztuk
woda 5 łyżek stołowych
cukier puder według uznania

Wykonanie:

Farsz: grubo zmielone orzechy wymieszać z 100g cukru, 1 jajkiem oraz 5 łyżkami wody.
Ciasto: wymieszać mikserem przesianą mąkę, margarynę, proszek, jajko i serek. Następnie zagnieść gładkie , sprężyste ciasto.
Rozwałkować je na 2 kwadraty 40 x 40 cm, podsypując mąką. Na całej powierzchni ciast rozprowadzić farsz. Każde z nich zawinąć. Zawijańce włożyć do wyścielonych papierem do pieczenia podłużnych, wąskich form. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach. Wystudzone posypać cukrem pudrem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER