Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Szaszłyki z Bangkoku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pierś indyka 400 gramów
olej 2 łyżek stołowych
olej sezamowy 1 łyżek deserowych
sos sojowy slodki 1 łyżek stołowych
kolendra 0,5 łyżek deserowych
czosnek 2 ząbki
orzeszki ziemne 150 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Umyte, osuszone mięso pokroić w paski, oprószyć sola oraz pieprzem i nabić na patyczki do szaszłyków. Oleje wymieszać z sosem, rozdrobnioną kolendrą, zmiażdżonym czosnkiem i posiekanymi orzeszkami. Mieszanina posmarować mięso i odstawić na 30 minut do lodówki. Obsmażyć z obu stron.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER