Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Kawa po grecku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 10 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kawa mielona według uznania
woda 1 szklanek
cukier według uznania

Wykonanie:

Podawać w małej filiżance ze szklanką zimnej wody. Zmielone na pył ziarna kawy zalać niewielką ilością zimnej wody i bardzo wolno doprowadzić do wrzenia w specjalnym mosiężnym tygielku (briki). Cukier dodaje się jeszcze przed dolaniem wody.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: leila

Data: 2011-06-10

to jest kawa przyrzadzana po grecku ale nie grecka. Bo oprócz kawy zmielonej na pył są mieszanki dwóch różnej grubosci, grubo i średnio i różnej mocy.

Autor: zbuntowanyaniol24

Data: 2011-05-25

tzw elenika

Autor: Pecia

Data: 2009-10-24

łaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaał

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER