Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Wątróbka smażona z jabłkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
wątróba cielęca 600 gramów
mleko 1 szklanek
cebula 2 sztuk
jabłka 2 sztuk
masło 4 łyżek stołowych
szałwia według uznania
mąka 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Umyta wątróbkę pokroić na 4 plastry, usunąć żyłki i błony, włożyć na 20 minut do mleka. Oczyszczona cebule pokroić na talarki. Jabłka umyć, wykroić gniazda nasienne i pokroić na krążki grubości pół centymetra i usmażyć je na połowie rozgrzanego masła, na zloty kolor z obu stron. Zdjąć z patelni i trzymać w cieple. Cebule zrumienić na patelni i oprószyć solą. Na drugiej patelni rozgrzać resztę masła. Plastry wątroby osuszyć, oprószyć pieprzem i szałwią, obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym maśle po 4 minuty z każdej strony. Po usmażeniu posolić. Obłożyć jabłkami oraz cebula i podawać.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER