Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Serowe ciasteczka do zupy-krem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ciasto francuskie 1 sztuk
jajka 1 sztuk
ser żółty według uznania
pieprz kajeński według uznania

Wykonanie:

Rozmrożone w temperaturze pokojowej ciasto lekko rozwałkować i foremka po wycinać okrągłe ciasteczka. Posmarować je roztrzepanym jajkiem. Posypać startym żółtym serem i oprószyć pieprzem. Ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, na złoty kolor. Podawać z zupą - krem (np. z porów, zielonego groszku).

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER