Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Naleśnikowe ślimaczki

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mleko 1 szklanek
woda 1 szklanek
mąka 1 szklanek
jajka 2 sztuk
sól 1 szczypta
olej według uznania
ser żółty 100 gramów
serek śmietankowy 100 gramów
zioła 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Ciasto: zmiksować mleko, wodę, przesianą mąkę, jajka oraz szczyptę soli.
Z ciasta usmażyć na rozgrzanym oleju cieniutkie naleśniki.
Farsz: starty drobno żółty ser wymieszać z serkiem oraz posiekanymi ziołami: natka, bazylia, szczypiorek. doprawić do smaku sola oraz pieprzem.
Ta pastą posmarować naleśniki i zwinąć. Ruloniki pokroić w plasterki i ponadziewać je na wykałaczki. Ślimaczki podawać do zup np. zupa pomidorowa.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER