Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Kulebiak syberyjski

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ciasto francuskie 500 gramów
łosoś surowy 200 gramów
halibut surowy 200 gramów
wino białe wytrawne 1 szklanek
wywar warzywny 1 szklanek
cebula dymka 3 sztuk
kawior czerwony 50 gramów
jajka 1 sztuk
masło 2 łyżek stołowych

Wykonanie:

Ułożone obok siebie płaty ciasta rozmrozić. Zagotować wywar, włożyć obie umyte, oczyszczone z ości ryby i gotować 25 minut na małym ogniu. Ryby wyjąć. Oczyszczoną, posiekana dymkę razem z połowa szczypiorku przesmażyć na maśle. Płaty ciasta ułożyć jeden na drugim i rozwałkować na prostokąt. Na środku ułożyć łososia, posmarować kawiorem, przykryć halibutem, a na wierzchu ułożyć cebule. Brzegi ciasta założyć jeden na drugi, krótsze końce zawinąć i skleić jak pierogi. Kulebiak ułożyć zlepieniem do dołu na blasze wyścielonej pergaminem. Na środku kulebiaka wyciąć otworek, włożyć rulonik folii aluminiowej, aby farsz mógł odparować w trakcie pieczenia. Roztrzepanym jajkiem posmarować kulebiak i piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 230 stopni. podawać gorący.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER