Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Mus truskawkowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
biszkopty 100 gramów
masło 50 gramów
śmietana kremowa 200 mililitrów
mleko 100 mililitrów
cukier puder 100 gramów
żelatyna 5 łyżek deserowych
truskawki mrozone 200 gramów
galaretka wisniowa 1 sztuk
wiórki kokosowe 1 łyżek stołowych

Wykonanie:

Pokruszone biszkopty wymieszać ze stopionym masłem i wyłożyć nimi dno 4 foremek w kształcie serca, wstawić do lodówki. Rozmrożone truskawki posypać łyżką cukru, rozetrzeć na gładką masę i przetrzeć przez sito. Żelatynę rozpuścić w pół szklanki gorącej wody. Śmietanę wymieszaną z mlekiem i cukrem pudrem podgrzać i połączyć z żelatyną oraz truskawkami. Przestudzoną tężejąca masę przelać do foremek na warstwę biszkoptów i wstawić do lodówki na 3,5 godziny. Galaretkę wiśniowa przygotować, używając 300 ml wody i wystudzić.
Foremki z deserem zanurzać na chwilę w gorącej wodzie, żeby łatwiej wyszły z formy. Odwrócić do góry nogami, przełożyć na talerz i ponownie odwrócić, żeby warstwa biszkoptów była pod spodem. Polać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki na 30 minut. Udekorować wiórkami kokosowymi.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER