Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Szparagi w trzech odsłonach

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
szparagi zielone konserwowe 2 puszka
pomidorki koktajlowe 4 sztuk
szynka parmeńska 3 plastry
parmezan 2 łyżek stołowych
filety anchois 4 sztuk
kapary marynowane 2 łyżek deserowych
bazylia swieża według uznania
pieprz według uznania
sok z cytryny według uznania
oliwa według uznania

Wykonanie:

Osączone szparagi opiec przez 2 minuty na grillowanej patelni. Ułożyć na półmisku, zachowując odstępy między trzema wiązkami szparagów. Umyte pomidorki drobno pokroić i wymieszać z listkami bazylii. Szynkę pokroić na długie, cienkie paski, anchois i kapary osączyć. Pierwszą porcję szparagów obłożyć filetami i kaparami, kolejna pomidorami wymieszanymi z bazylią, a ostatnia szynką i posypać ją wiórkami parmezanu. Wszystko obficie oprószyć pieprzem. Szparagi z anchois skropić sokiem z cytryny. Wszystkie szparagi polać odrobina oliwy.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER