Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Krem z pomidorów

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cebula 1 sztuk
marchewka 1 sztuk
seler naciowy 2 łodyga
bulion drobiowy 750 mililitrów
pomidory krojone 2 puszka
pestki ze słonecznika 4 łyżek stołowych
kolendra - gałązki według uznania
olej 2 łyżek stołowych

Wykonanie:

Oczyszczoną marchew i seler drobno pokroić, a cebule posiekać. Na rozgrzanym w garnku oleju podsmażyć cebulę, dodać pozostałe warzywa i chwile poddusić, wlać bulion i pomidory. Gotować na małym ogniu 20 minut. Na suchej patelni uprażyć słonecznik, dodać do zupy i gotować jeszcze 15 minut. Zupę przelać do blendera i zmiksować. Podawać ciepłą, ozdobiona kolendrą.

Uwagi:

Osobno podać śmietanę, dodatkowe pestki słonecznika i groszek ptysiowy.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER