Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Babka z warzywami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 100 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniaki 1 kilogramów
jajka 4 sztuk
śmietana 3 łyżek stołowych
bryndza 150 gramów
pomidory 4 sztuk
cukinia 0,5 sztuk
bakłażan 0,5 sztuk
oliwa 3 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
zioła prowansalskie według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Ugotowane ziemniaki zmiksować z 3 żółtkami, śmietana i bryndzą oraz delikatnie wymieszać z pianą ubitą na sztywno z 4 białek. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Masę przełożyć do natłuszczonej i obsypanej bułką średniej wielkości tortownicy. Posmarować żółtkiem i piec 45 minut w 180 stopniach.
sparzone pomidory obrać ze skórki i razem z cukinia i bakłażanem pokroić w kostkę. Na oliwie podsmażyć najpierw cukinie i bakłażana, a potem połowę pomidorów. Dusić ok. 10 minut, doprawić ziołami, pieprzem oraz solą. Pozostałe pomidory zmiksować z czosnkiem, doprawić sola i pieprzem, podgrzać. Babkę podawać z warzywami i sosem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: milka

Data: 2009-10-15

polecam bardzo dobre palce lizac!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER