Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Barwne szaszłyki z jagnięciny

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
karkówka jagnięcia 900 gramów
musztarda ostra 1 łyżek stołowych
miód 1 łyżek stołowych
olej 6 łyżek stołowych
papryka czerwona 0,5 sztuk
papryka zielona 0,5 sztuk
papryka żółta 0,5 sztuk
dymka 1 sztuk
pomidorki 4 sztuk
rozmaryn 2 gałązki
kukurydza 2 sztuk
papryka mielona słodka według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Umyte, osuszone mięso pokroić w grubą kostkę. Musztardę wymieszać z olejem, miodem i pieprzem i zalać mięso. Odstawić na 2 godziny. Kukurydzę gotować 30 minut w osolonej wodzie. Kawałki mięsa, papryki, dymki oraz pomidorki i gałązki rozmarynu na przemian ponadziewać na szpikulce do szaszłyków. Piec na grillu 12 minut. Obok ułożyć pokrojona na kawałki, oprószona papryką kukurydzę i zrumienić.

Uwagi:

Jagnięcinę można zastąpić wieprzowiną.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER