Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Sałatka ziemniaczana z bryndzą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 80 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniaki 1,2 kilogramów
fasolka szparagowa 500 gramów
cebula 2 sztuk
bulion 100 mililitrów
ocet winny 2 łyżek stołowych
pomidorki koktajlowe 250 gramów
majeranek 3 gałązki
ser owczy 150 gramów
majonez 6 łyżek stołowych
jogurt naturalny 150 gramów
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Wyszorowane młode ziemniaki gotować 20 minut w lekko osolonej wodzie, odcedzić i przelać zimna wodą. Jeszcze gorące obrać i ostudzić, a zimne pokroić w plastry.
Oczyszczoną fasolkę przyciąć, zalać posolonym wrzątkiem i gotować 15 minut, odcedzić. Oczyszczoną cebule posiekać. Bulion zagotować, dodać cebulę i ocet. Marynata zalać ziemniaki wymieszane z fasolką. Odstawić na 15 minut. Umyte pomidory pokroić na połówki. Ser utrzeć z jogurtem, majonezem i posiekanym majerankiem. Całość wymieszać z sałatką, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Przełożyć do salaterki i podawać.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER