Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Filety drobiowe w ostrej marynacie z sałatką

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
czosnek 2 ząbki
imbir - świeży 40 gramów
olej sezamowy 4 łyżek stołowych
sos sojowy 2 łyżek stołowych
sambal oelek 1 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznania
cukier według uznania
filety z kurczaka 4 sztuk
ryż 200 gramów
ananas 1 sztuk
dymka 120 gramów
pieczarki 100 gramów
kolendra 3 gałązki
sos chili słodko-kwaśny 3 łyżek stołowych
ocet 4 łyżek stołowych
olej 4 łyżek stołowych

Wykonanie:

Oczyszczony czosnek i imbir posiekać, wymieszać z olejem sezamowym i sosem sojowym. Marynata posmarować mięso, oprószyć sola i odstawić na 30 minut.
Ryż ugotować. Pół ananasa pokroić w słupki, a resztę w plastry. Oczyszczona dymkę pociąć na zapałki, a pieczarki w cieniutkie plasterki. Sos chili wymieszać z octem, olejem i posiekana kolendrą. Doprawić solą, pieprzem oraz cukrem. Wymieszać z ryżem, słupkami ananasa i dymką. Mięso smażyć na grillu 12 minut, plastry ananasa 5 minut, smarując marynatą. Danie podawać z sałatką.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER