Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Bakłażan zapiekany z mozzarellą w sosie

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
bakłażany 3 sztuk
sos sugo siciliana Italiamo 1 sztuk
czosnek 3 ząbki
ser mozzarella Lovilio 2 sztuk
oliwa z oliwek z oregano Primadonna według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
natka pietruszki według uznania

Wykonanie:

Oczyszczony czosnek drobno posiekać. Umyte bakłażany pokroić w plastry. Każdy plaster posmarować oliwą i usmażyć z obu stron na rozgrzanej patelni. Naczynia do zapiekanek posmarować odrobiną oliwy, na dnie ułożyć 2-3 plastry podsmażonych bakłażanów, przyprawić je do smaku sola i pieprzem, posypać czosnkiem, polać sosem sugo Italiamo. Całość przykryć kolejna warstwą bakłażanów, oprószyć sola oraz pieprzem i również polać odrobina sosu. Ser pokroić w kostkę i posypać wierzch każdej przygotowanej porcji. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekać ok. 20 minut.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER