Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Indyjski chłodnik jogurtowo-warzywny

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 1
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kalafior - mały 0,5 sztuk
marchewka 2 sztuk
ziemniaki 4 szklanek
seler 0,5 sztuk
pomidory 2 sztuk
papryka 1 sztuk
ogórek 1 sztuk
seler naciowy 2 łodyga
jogurt naturalny 1 litrów
kolendra mielona według uznania
gałka muszkatołowa według uznania
sok z cytryny według uznania
kolendra - listki 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczony kalafior podzielić na małe różyczki, zblanszować przez 2 minuty w osolonym wrzątku, odcedzić i ostudzić. Oczyszczone ziemniaki, marchewkę i seler korzeniowy pokroić w kostkę, obgotować przez 10 minut w osolonym wrzątku, odcedzić, przelać zimna wodą i osączyć. Oczyszczone pomidory, ogórki, paprykę oraz łodygę selera naciowego drobno posiekać. Schłodzony jogurt roztrzepać widelcem, wymieszać z jarzynami. Doprawić do smaku, gałką, mielona kolendrą, sokiem z cytryny, sola oraz pieprzem i wstawić do lodówki na 2 godziny. Wlać do oziębionych miseczek i posypać posiekana kolendrą.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER