Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Selery smażone w cieście

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 1 szklanek
jajka 2 sztuk
mleko 0,75 szklanek
śmietana 0,25 szklanek
selery - młode 4 sztuk
sól według uznania
olej według uznania

Wykonanie:

Zmiksować jajka z mlekiem, śmietaną i przesianą mąka na gładkie ciasto. Ciasto powinno być trochę gęstsze niż na naleśniki. Wyszorowane selery oskrobać i pokroić na plastry i obgotować przez 2 minuty w osolonym wrzątku, osączyć. Ostudzone plastry nabijać na widelec, zanurzać w cieście i wykładać na patelnię z rozgrzanym olejem. Usmażyć na złoty kolor z obu stron.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER