Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Rolada rybna

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 90 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet z ryby 3 sztuk
kapusta włoska 6 listków
mleko według uznania
kajzerka 0,5 sztuk
jajka 3 sztuk
bułka tarta 2 łyżek stołowych
marchew według uznania
masło 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
gałka muszkatołowa 1 szczypta
sok z cytryny 2 łyżek stołowych

Wykonanie:

Liście kapusty gotować we wrzątku, aż zmiękną. Cebule obrać w kostkę. Marchew umyć, obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Warzywa poddusić na maśle. Rybę zmielić, przełożyć do miski, dodać podduszone warzywa, i odciśniętą kajzerkę uprzednio namoczoną w mleku, oraz jajka, bułkę tartą, przyprawy i wymieszać na pulchną masę. Na papierze do pieczenia ułożyć liście kapusty , tak aby nachodziły na siebie. Na liściach rozłożyć masę rybną. Pomagając sobie papierem, zawijać tworząc roladę, ułożyć na blaszce do pieczenia w papierze. Piec50 minut w temperaturze 190 stopni C.

Uwagi:

Filet z ulubionej ryby.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: renataliw

Data: 2009-08-24

Bardzo ciekawe...muszę wypróbować

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER