Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Naleśniki z mozzarellą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
mleko 1 szklanek
mąka 150 gramów
cukier według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
mozzarella 2 sztuk
cebula 3 sztuk
olej według uznania
pomidor 2 sztuk

Wykonanie:

Jajka ubić z mlekiem i mąką, przyprawić solą pieprzem i odrobiną cukru, odstawić na 20 minut. W między czasie odsączyć mozzarellę z wody i pokroić w grube plasterki. Pomidora sparzyć wrzątkiem obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Cebulę opłukać , obrać i pokroić w talarki, smażyć na odrobinie tłuszczu na złoty kolor.Po 20 minutach smażymy cienkie naleśniki w małej ilości tłuszczu na złoty kolor.
Gotowe układamy na talerzu a na brzeg naleśnika układamy mozzarellę , pomidorka, i smażoną cebulę. Można przyprawić bazylia lub oregano. Smakuje wyśmienicie.

Uwagi:

Naleśniki smażyć z dwóch stron na średnio rozgrzanej patelni teflonowej z cienkim dnem.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: ankatoki1980

Data: 2009-08-24

pychotka :)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER