Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Cannelloni z sosem beszamelowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 1
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mięso mielone 60 dekagramów
pieczarki 30 dekagramów
cebula 1 sztuk
jajka 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
oregano według uznania
bułka tarta według uznania
makaron canneloni 1 sztuk
mleko 0,5 litrów
mąka 2 łyżek deserowych
margaryna 3 łyżek deserowych
ser żółty 150 gramów
sos do apaghetti ze słoika 1,5 sztuk

Wykonanie:

CANNELLONI: Mięso mielone wymieszać z cebulą, bułką tartą, pieprzem, oregano, solą i pieczarkami. Rurki nadziewać mięsem.
SOS: mleko, mąkę, margarynę, żółty ser i 1 łyżeczkę soli gotować 2 minuty. Odstawić do zgęstnienia. Rurki ułożyć w brytfannie, polać sosem beszamelowym. Zapiekać. Po wyjęciu polać sosem ze słoika.

Uwagi:

Najlepszy jest sos słodko-kwaśny.

Autor: magdalena90

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: mlodyn

Data: 2010-10-01

a co zrobić z jajkiem? :)))

Autor: heki16

Data: 2010-03-15

prze prze pyszny polecam wszystkim i uwaga dyrzo przypraw

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER