Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Zabajone z brzoskwiniami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
żółtka 10 sztuk
cukier 10 łyżek stołowych
wino białe półwytrawne 20 łyżek stołowych
brzoskwinie według uznania

Wykonanie:

Żółtka i cukier zalać winem i ubijać na parze, aż masa będzie puszysta. Brzoskwinie naciąć, sparzyć i zdjąć skórkę. Przekroić i wyjąć pestkę. pokroić na dowolne kawałki. Porcje zabajone przybrać brzoskwiniami, można tez polać likierem lub posypać czekolada w proszku. Podawać albo na ciepło, albo na zimno z paluszkami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER