Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Wiśnie na tostach

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
tosty pszenne 6 sztuk
woda 3 łyżek stołowych
wiśnie 0,5 kilogramów
cukier 4 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
pieprz Cayenne 1 szczypta
beziki małe 100 gramów

Wykonanie:

Tosty opiec w piekarniku na rumiano z jednej strony (15 minut). Ułożyć je ciasno w prostokątnym naczyniu nieopieczoną strona do góry (dno musi być dokładnie zakryte). Zagotować 3 łyżki wody, dodać wydrylowane wiśnie i cukier. Mieszać, aż cukier się rozpuści. Dodać sok z cytryny i pieprz. Tosty pokryć ciepłymi, ale nie gorącymi owocami. Przed podaniem wierzch posypać pokruszonymi bezikami i pokroić w dowolne kształty. Podawać i na ciepło i na zimno.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER